El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat a la Guàrdia Civil tancar qualsevol web que publiqui algun membre o compte oficial del govern i que tingui a veure amb el referèndum.

Fins ara el bloqueig era sempre a posteriori, unes hores després que s'hagués publicat i informant els jutges, i ara es podrà fer de forma preventiva, tan bon punt es publiquin.

"S'autoritza també el bloqueig dels webs o dominis que apareguin publicitats a qualsevol compte o xarxa social oficial de qualsevol dels membres del Govern de la Generalitat, per les que, directament o indirecta, fins i tot remetent a altres comptes, s'informi, mitjançant enllaços, de com accedir a dominis amb continguts relacionats amb els que ara es bloquegen", ha indicat.

És a dir, la Guàrdia Civil podrà tancar les webs que consideri que publiciten el referèndum sense passar un informe previ a la Justícia. Per fer-ho possible, la magistrada faculta a la Guàrdia Civil perquè enviï les dades a les operadores i als proveïdors de serveis:

La jutge de la Sala Civil i Penal instructora de la causa, Mercedes Armas, també ordena inhabilitar les noves rèpliques que s'han activat per informar sobre el referèndum, entre elles la que ha publicat Carles Puigdemont aquest dissabte al matí.