El número dos del director operatiu de la policia, Ángel Fuentes Gago, va volar a Ginebra per buscar comptes de l'excalcalde de Barcelona, Xavier Trias, segons avança el diari Público. Ho va fer tres dies després que Anticorrupció els digués que arxivava el cas per no tenir proves contra Trias, ni indicis que tingués diners al banc UBS, a Suïssa.

El diari citat subratlla que aquest viatge no només seria il·legal, sinó que podria ser un delicte de malversació de fons públics i posa damunt la taula que Fuentes Gago hauria disposat d’un avió privat de la policia espanyola per poder tornar de Suïssa.

Una de les incògnites és saber qui va encarregar el viatge de Fuentes Gago a Suïssa, tot i que des de l'esmentat diari, apunten que es tractaria del comissari Eugenio Pino, ja que aquest podia autoritzar la utilització de fons reservats per a operacions de la brigada política i fer servir un avió policial privat. 

De fet, aquest no seria el primer cop que Fuentes Gago fa "feines" per Pino, ja que ell mateix va ser l'encarregat de fer un informe sobre el patrimoni de l'excomissari José Manuel Villarejo, un dels altres noms protagonistes de l'operació Catalunya.