L'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa s'ha reunit aquest dilluns amb el primer ministre d'Estònia Jüri Ratas a pocs dies que aquest país assumeixi la presidència rotativa del Consell de la Unió Europea, que serà a partir del proper 1 de juliol. 

Al migdia, Tremosa ha dut a terme una trobada institucional a Tallinn amb representants del govern d'Estònia i el seu primer ministre per "conèixer les prioritats de la presidència estoniana de la UE", tal com ha explicat a través d'una piulada a Twitter. Durant la tarda, la trobada ha estat amb la ministra de Recerca d'Estònia Mailis Reps. Per acabar la jornada, l'eurodiputat ha compartit sopar amb el primer ministre per "preparar la presidència estoniana".

Fa unes setmanes, el portaveu del PP espanyol i vicepresident del grup popular europeu a l’Eurocambra, Esteban González Pons va exigir “fermesa” al govern d’Estònia en contra del procés d’independència de Catalunya. El popular va explicar els plans de la Generalitat de convocar un referèndum i la possibilitat d’una declaració unilateral d’independència en una reunió a Tallin amb el primer ministre.