Tal com ja van fer dimarts amb els membres de la Mesa del Parlament, aquest migdia funcionaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han comunicat als consellers del Govern i al president que el Tribunal Constitucional suspèn les resolucions del referèndum i el procés constituent.

Els consellers Comín, Jané, Borràs i Bassa anant cap al despatx per rebre la comunicació

La comunicació recorda als membres del Govern que, segons el Tribunal, tenen l’obligació de no permetre les iniciatives contràries a les sentències del Constitucional com aquelles que impulsen el procés de ruptura. A més, explicita que s'inicia una investigació per depurar possibles responsabilitats. 

Paradoxalment, la comunicació dels funcionaris del TSJC s’ha fet mentre al ple es debat un text en defensa de la llibertat d’expressió i del dret d'iniciativa dels diputats del Parlament i el compromís de preservar-los per mitjà dels seus òrgans rectors.   

De fet, els consellers i el president han sortit del ple per rebre la comunicació. Quan han tornat a entrar a l'hemicicle, alguns d'ells han mostrat els fulls i han rebut un aplaudiment d'alguns dels diputats.