Diverses manifestacions arreu del país han provocat talls a les carreteres catalanes i a les línies de Terrassa i Sabadell aquest matí. Les alteracions al trànsit viari s'han mantingut al llarg de la tarda, moment en què també s'ha produït un tall al servei de Rodalies de Catalunya a Girona. Les concentracions han estat convocades per manifestar el rebuig als empresonaments dels membres del Govern que van declarar ahir davant l'Audiència Nacional.

Una vintena de persones han tallat les vies del tren a Sant Cugat (Vallès Occidental). Els combois de FGC han estat aturats en ambdós sentits de la marxa durant més de deu minuts.

Els manifestants han tallat la via del tren a Sant Cugat, pel que s'han vist afectades totes les línies del Metro del Vallès, que connecta Sabadell i Terrassa amb Barcelona a través de les poblacions vallesanes. Els concentrats formen part del Comitè de Defensa de la República (CDR) i han lluït pancartes en què es demanava la llibertat dels presos polítics i la fi de la repressió del govern espanyol.

El CDR va fer una crida a través de les xarxes socials a concentrar-se a partir de les set del matí a l'estació de FGC: "Tenir mig Govern a la presó no és normal... Que es noti que no és un dia normal!"

FGC ha informat de la incidència a través de Twitter a les 7.43h. Catorze minuts després ha informat de la represa de la circulació dels combois amb un retard d'entre 15 i 20 minuts.

Alteracions a les carreteres

L'A-2 ha estat tallada a Castellolí (Anoia) en sentit Barcelona per una manifestació també vora les 8 del matí. La via ha estat reoberta a les 8:20h encara que amb retencions de quatre quilòmetres.

El Servei Català de Trànsit ha informat del reestabliment del trànsit en una de les vies catalanes més concorregudes, especialment pels volts de les 7 i 8 del matí, hora punta a les carreteres de l'Àrea de Barcelona.

En la mateixa línia, a l'AP-2, els membres del Comitè de Defensa del Referèndum del Segrià Sud-Garrigues Altes han tallat aquest matí l'accés a a Alfés (Segrià), tant d'entrada com de sortida, així com també la C-12, a l'encreuament Maials-Flix-Seròs, segons ha informat Somgarrigues. Els talls s'han dut a terme des de les 7:30 hores i s'han prolongat durant aproximadament una hora.

El tall a l'AP-2 ha comptat amb la participació d'una seixantena de persones, amb el suport d'una dotzena de tractors i prop de mig centenar de vehicles. A la C-12, una vintena de persones amb diversos vehicles han dut a terme el tall de la via.

Ara bé, les incidències per manifestacions també han afectat vies més enllà de Barcelona. El Comitè de Defensa del Referèndum de l'Alt Urgell ha tallat la carretera que uneix la Seu d'Urgell amb el Principat d'Andorra (N-145). En la mateixa línia també hi ha hagut talls a la Vall d'Aran, a l'alçada de Bausen, en ambdós sentits de la marxa per una altra mobilització. A la C-25, l'Eix Transversal, una marxa lenta a l'alçada d'Artés (Bages) ha deixat dos quilòmetres de cua en sentit Manresa abans de les 9 del matí.

Les alteracions al trànsit han seguit per la tarda. L'N-II s'ha tallat a l'alçada del Masnou i a Premià de Mar (Maresme) en els dos sentits de la marxa per manifestacions contra l'empresonament dels consellers. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la via està tallada al Masnou entre els quilòmetres 634 i 634,5 i a Premià de Mar, del quilòmetre 638 al 638,5. Per la seva banda, a la C-16 s'ha produït a primera hora de la tarda una marxa lenta a Navàs en direcció Berga. Un altre punt negre passades les quatre de la tarda ha estat a l'AP-7 al tram de Santa Perpètua de Mogoda en sentit sud, on s'han produït cues de 9 km.

Tall a Rodalies

Una cinquantena de persones han tallat des de les tres de la tarda la circulació de trens convencionals de Rodalies i regionals a l'estació de Girona. Protesten pels empresonaments dels consellers destituïts i dels líders d'Òmnium i l'ANC. Per això, llueixen cartells demanant la llibertat dels "presos polítics" i han fet una crida a la "vaga general".

La mobilització ha afectat almenys dos combois, que es dirigien a Figueres i Barcelona. Els assistents ja han fet saber als Mossos, que s'hi ha adreçat, que no tenen intenció de marxar. 

Manifestació al Clot

D'altra banda, una manifestació també ha tallat la Gran Via de Barcelona a prop de la plaça de les Glòries, a l'alçada de Llacuna. El tall ha afectat les dues vies de la marxa i ha estat convocada per la plataforma Clot pel Referèndum. 

Els manifestants han fet una crida a la vaga general, tal com demana l'organització de treballadors de l'òrbita independentista Intersindical CSC.