El Tribunal Suprem podria deixar en llibertat els consellers empresonats per la jutgessa del l'Audiència Nacional Carmen Lamela. Així ho publica avui El País, que explica que al tribunal no els va agradar la decisió de la jutgessa i que estan estudiant centralitzar la causa al Suprem, que assumiria les investigacions obertes a l'Audiència i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Un dels motius pels quals ho estarien debatent és que el delicte de rebel·lió és d'execució col·lectiva i justament per això no es pot investigar els membres de la Mesa del Parlament de forma aïllada de la resta perquè, d'aquesta manera, no es valoraria amb criteris diferents una mateixa causa.

La jutgessa va enviar a la presó directament dijous passat el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep RullRaül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó, Dolors BassaMeritxell Borràs. Tal com estava previst, el ministeri públic va fer una petició de màxims per al Govern i la jutgessa va adoptar totes les peticions que li va demanar la Fiscalia.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la resta de la Mesa imputats declaren aquest dijous al Suprem, després que l'alt tribunal els donés una setmana més per preparar les seves declaracions.