Soraya Sáenz de Santamaría presentarà una querella contra Hristo Stòitxkov en defensa del seu honor i el de la seva família. La decisió de la vicepresidenta del Govern espanyol actuarà després que l'exjugador del Barça digués que tant ella, com el seu pare, el seu avi i el seu fill són "franquistes".

Fonts de l'Executiva han avançat a Efe que Sáenz de Santamaría ha pres la resolució després que Stòitxkov hagués estat contundent contra ella en el programa Univisión Deportes. "El seu avi, franquista; el seu pare, franquista; aquesta (referint-se a Soraya), franquista; els seus fills, franquistes", va dir Stòitxkov.

En la seva intervenció televisiva Stòitxkov també va remarcar que el 1992 va celebrar la primera Copa d'Europa del Barça a Wembley amb una estelada i que sempre ha defensat la independència de Catalunya. En el mateix discurs l'exfutbolista va qualificar el Govern d'Espanya com "una vergonya total" i de la necessitat que "la Comunitat Europea ha de manifestar-se durament amb aquests nefasts".