El grup català de rock Sopa de Cabra va tancar ahir a la nit al Pavelló de Fontajau de Girona, després de tres anys de reivindicació sobre els escenaris, la gira de presentació del seu últim disc, Cercles (2015). Un dels moments més reivindicatius va ser quan la banda va dedicar el tema Seguirem somiant “als qui es troben a Brussel·les”, en referència a Carles Puigdemont i tres consellers de la Generalitat.

La dedicatòria, que va ser rebuda amb càntics de "llibertat" i "independència", és tota una picada d’ull al president de la Generalitat, amb el que la banda manté una certa complicitat, tant por l’origen gironí com per l’afició musical de Puigdemont. Una relació que es va fer realitat al juny de l’any passat quan el president va compartir escenari amb la banda.

El grup, liderat per Gerard Quintana, va participar en el tancament del Festival Temporada Alta amb la creació d'un festival propi que porta per nom ‘La Nit dels Sopa’ i on van actuar al costat d'Adrià Puntí i la banda M-Clan.

Tres anys de gira

Aquest ha estat el concert que ha posat punt final a tres anys de gira pel país presentant el seu nou disc després de complir-se trenta anys des que van iniciar la seva carrera musical, interrompuda uns anys i represa el 2011.

La banda gironina ha aconseguit fer vibrar tot el Pavelló de Fontajau, on s'han reunit més de 4.000 persones, amb èxits del nou disc com Cercles, Eix de rotació o Sense Treva però sense oblidar temes clàssics com El Far del Sud, El Boig de la Ciutat o Camins.

Durant la celebració d'aquest concert tan especial, la banda ha comptat amb la participació de músics que els han acompanyat com Ramon Mirabet, Nuri Mancebo o David Soler entre d'altres.

Quintana a més ha lamentat la pèrdua de "grans persones a les quals ens sentim molt pròximes, gent que ens han acompanyat des dels inicis com David Bowie, John Lennon, Carles Sabater o el flamant guitarrista d'AC/DC, Malcom Young".

La banda gironina ha rematat la gira tocant amb molt sentiment la peça L'Empordà, un dels seus temes llegendaris i que més prestigi li ha donat en la seva llarga història sobre els escenaris. Aquest ha estat el concert que finalitza la gira dels Sopa de Cabra i que permetrà iniciar un període dedicat a la composició de nous temes per a un nou disc.

Puntí i M-Clan

Previ al concert dels Sopa de Cabra ha actuat el músic de Salt (Gironès) Adrià Puntí, que ha ofert un concert exclusiu amb els seus millors temes acompanyat de la seva banda, i el grup murcià de rock M-Clan, que ha presentat el seu últim disc, Delta (2016), a Girona.

També amb aquest concert es conclou al festival de cultura Temporada Alta de Girona, que ha acostat espectacles de teatre, música en directe i dansa durant més de dos mesos.