El secretari general de Comissions Obreres (CC.OO.), Ignacio Fernández Toxo, ha anunciat aquest divendres que el seu sindicat i la UGT convocaran mobilitzacions en tot l'Estat per al 15 de desembre i una gran manifestació sindical i social diumenge 18 de desembre a Madrid.

En declaracions als mitjans de comunicació aquest divendres a Saragossa, Toxo ha explicat que aquesta decisió la van prendre les dues centrals sindicals després de la reunió que van mantenir ahir amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i les organitzacions empresarials per reprendre el procés de diàleg social.

"En vista de com sembla que pot evolucionar el procés de diàleg social, segons la meva opinió absolutament necessari, CC.OO. i UGT avui anunciem la convocatòria de mobilitzacions a tot Espanya per al proper dia 15 de desembre, concentracions, manifestacions, actes sindicals, i una gran manifestació sindical i social a Madrid diumenge dia 18 de desembre", ha recalcat.

Els dirigents sindicals ja van advertir ahir, després de la seva reunió amb Rajoy, que reactivar el diàleg social no implicava renunciar a les protestes al carrer.

De fet, Toxo va assegurar després de veure's amb el cap de l'Executiu que "la voluntat del Govern s'engreixa amb la mobilització social", mentre que el seu homòleg de UGT, Pepe Álvarez, va afirmar que en l'etapa actual caldria anar acostumant-se al "binomi negociació-mobilització".