Sindicats dels Mossos d'Esquadra han valorat que la dimissió del fins ara director general de la policia catalana Albert Batlle genera "incertesa", en sumar-se al relleu de conseller d'Interior divendres passat, i han reiterat que compliran la llei.

El portaveu del Fepol, Valentín Anadón, ha assegurat que la sortida de Batlle genera "preocupació i incertesa" encara que també ha transmès un missatge de tranquil·litat perquè la policia continuarà garantint la seguretat jurídica.

"El paper dels Mossos està clar: garantir la cohesió i la seguretat jurídica", ha explicat Anadón. Segons ha indicat, per definició la policia compleix la llei i al seu entendre ara "no és moment d'excepcions".

En preguntar-li per si veu possible que el govern central prengui el control dels Mossos, ha considerat que "pot passar qualsevol cosa" i ha lamentat que tant la policia catalana com la ciutadania en general desconeixen quins són els plans de l'Estat i de la Generalitat.

El portaveu del SME, Toni Castejón, valora que aquests canvis en pocs dies generen "inestabilitat", ha recordat que el cos de Mossos és jeràrquic i confia en el bon criteri del major, Josep Lluís Trapero.

Batlle, "una víctima més"

El portaveu del SPC, David Miquel, ha considerat que Batlle és "una víctima més" del procés de remodelació del Govern i ha indicat que no estan preocupats per qui hi hagi al capdavant d'Interior sinó per quin tipus d'ordres pugui donar.

Ha recordat que Batlle és "un director més" dels molts que han passat per Mossos, i ha lamentat la mala relació que tenia el seu sindicat amb ell per la seva falta de diàleg i per la imposició amb què ha liderat el cos.