Els Mossos volen que la causa de l'1-O quedi restringida als seus responsables directes. El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha enviat un escrit a la Fiscalia Superior de Catalunya per demanar que el agents encausats per l'1 d'octubre no es vegin afectats per possibles responsabilitats penals.

Segons ha apuntat el sindicat, la intenció és que els Mossos d'escala bàsica i intermèdia "quedin exempts" d'aquestes responsabilitats. D'aquesta manera, es demana al Ministeri Fiscal que només compareguin per les causes obertes les persones responsables del dispositiu de l'1 d'octubre. Des de l'SPC sostenen que els agents estaven "de servei complint ordres, d'acord amb els recursos previstos en el dispositiu".

En el mateix text, els Mossos expressen la seva preocupació per l'obertura de causes judicials en relació a l'operatiu de la policia catalana. Segons apunten, aquests procediments persegueixen una "finalitat clara": "Determinar el grau de responsabilitat individual d'alguns companys" per una "presumpta" inactivitat i per delictes de desobediència.