No, aquesta és la resposta de la Mesa del Senat a la petició que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer arribar per carta al president del Senat, Pío García Escudero, per poder oferir una conferència sobre el referèndum i el procés sobiranista a la cambra alta el pròxim 24 d’abril. 

A la seva carta, Puigdemont assegurava que no se li acudia un “millor escenari per pronunciar la conferència tenint en compte la funció de representació de la cambra territorial i el necessari diàleg que ha de presidir l’acció política”. El president del Senat va rebre la carta la setmana passada, i va deixar la decisió en mans de la Mesa del Senat.

A partir d’aquí el PP (que hi té majoria) i el PSOE han apuntat a la Comissió General de les Comunitats Autònomes com a escenari per a la compareixença de Puigdemont. Consideren que el marc per fer una xerrada sobre el referèndum no és el Senat. La portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, assegura que aquesta negativa vol dir que el Senat no està disposat a escoltar ni a dialogar, i que no s’interessa pel tema”.

L’encarregat de plantejar aquest posicionament va ser el senador i líder del PP català, Xavier García Albiol, que va qualificar “d’ocurrència” la petició de Puigdemont d’oferir una conferència, i el va reptar a obrir el debat a la resta de territoris i de grups parlamentaris.