Nova visita de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a Catalunya. Avui ha estat a Tarragona per signar el conveni de col·laboració del govern d'Espanya amb els Jocs Mediterranis del 2018. El compromís l'ha signat juntament amb l'alcalde de la ciutat i president del comitè organitzador, Josep Fèlix Ballesteros, en un acte celebrat a la Sala del Sarcòfag d'Hipòlit del Museu d'Història de Tarragona.

En el seu discurs, la número dos de Rajoy ha associat la realització dels Jocs amb la marca Espanya, en un intent de rendibilitzar i espanyolitzar la convocatòria esportiva, que es va ajornar del 2017 al 2018. Santamaría ha definit aquest compromís com un “exemple claríssim” de la unitat i la cooperació entre administracions públiques, i ha reivindicat que “la cooperació, el diàleg i els esforços compartits condueixen al progrés i als èxits conjunts”. 

Després de la signatura del conveni visitaran l'Anella Mediterrània, el complex de la ciutat que acollirà les competicions esportives, i ho faran juntament amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo.

També assistiran a la visita el president del Consell Superior d'Esports (CDS), José Ramón Lete; el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo; el secretari general d'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra.

Santamaría torna a Catalunya després de protagonitzar el divendres de la setmana passada un acte a Barcelona per defensar la diada de Sant Jordi com a patrimoni immaterial de la Unesco, juntament amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni.

La polèmica dels Jocs

Els Jocs Mediterranis de Tarragona són un projecte polèmic perquè havien de celebrar-se inicialment el juliol d'aquest any i, per falta de finançament de l'Estat que va incumplir els seus compromisos, es van ajornar fins a l'estiu del 2018.

Precisament la setmana passada va visitar Tarragona el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis per comprovar els avanços organitzatius i van ratificar la confiança en el projecte, que creuen que aquesta vegada sí que podrà celebrar-se i serà un èxit.

El finançament que aporti el govern central serà clau per poder celebrar l'esdeveniment i el ministre Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres passat, va garantir les inversions de l'executiu. "Anirem a Tarragona per continuar fent inversions", va declarar el també portaveu, al·legant que aquestes són les qüestions que preocupen els ciutadans.