El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha celebrat la decisió de l'Audiència Nacional de descartar que el regidor de la CUP de Vic Joan Coma cometés un delicte de proposició a la sedició quan va cridar a la desobediència en el marc d'un plenari municipal que debatia una moció de suport a la declaració del 9-N.

"És una bona notícia, està molt bé saber que trencar ous no és un delicte", ha etzibat Rufián en roda de premsa aquest dilluns a la seu dels republicans. A més, ha recordat que el Govern "no fa res susceptible de ser perseguit". "La Fiscalia és molt afinadora", ha ironitzat. En aquest sentit, Rufián ha assegurat que tot plegat "forma part del dia a dia": "Malauradament un dia més a l'oficina per nosaltres. Considerem que no fem res susceptible de ser perseguit", ha posat de manifest.

El diputat dels republicans ho ha afirmat així precisament la setmana que arrenca al Congrés la comissió d'investigació que pretén "fiscalitzar la guerra bruta de [Jorge] Fernández Díaz i els seus lacais", ha afirmat. La comissió sobre l'anomenada Operació Catalunya és "la més important dels últims anys al Congrés", ha assegurat. 

Per tot plegat, Rufián ha celebrat "la bona notícia" del cas que afecta Joan Coma. I ha insistit que mantenen el lema "referèndum o referèndum. "Sempre serem a la taula de negociació però no hi la ningú a l'altra banda", ha dit queixant-se de "sentències, amenaces, titulars i editorials". "En democràcia se soluciona a les urnes i no als jutges", ha reblat.