"La resolució dels comuns és com 'el perro del hortelano, ni come ni deja comer'". Així de clar ho ha dit el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, en una entrevista a RAC1 en què ha admès que "a hores d'ara" ja no li "interessa el que pensin els de Catalunya en Comú". 

Rufián es refereix a la resolució que va sortir de la reunió d'ahir de la coordinadora nacional dels comuns on es va decidir entendre l'1-O com una "mobilització" i no com un referèndum. Una decisió que no ha agradat a molta gent, i Gabriel Rufián no n'és cap excepció, ja que considera que si "Podemos no vol donar suport, s'entén perquè no són d'aquí, però està clar que Colau i Domènech no volen entendre la situació".

El portaveu d'ERC ha indicat que "els comuns no participaran al referèndum i no canviaran d'opinió" i que "anar a votar l'1-O no et fa independentista".

Rufián també ha aprofitat per dedicar unes paraules al líder de Podemos, Pablo Iglesias: "Podemos no es posiciona amb el referèndum perquè diu que li falta informació, a nosaltres ens en faltava quan es va proposar la moció de censura i hi vam donar suport igualment". Tot i això, ha expressat que pot arribar a entendre la posició d'Iglesias i que li seguiran donant suport en algunes iniciatives.