Els Consells d'Informatius de RTVE han demanat coherència al Govern espanyol i als partits que donen suport a l'aplicació de l'article 155 —PP, PSOE i Cs— davant de la intervenció dels mitjans públics catalans.

"Creiem oportú subratllar la paradoxa que suposa voler intervenir TV3 per 'garantir la transmissió d'una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític', quan a RTVE no s'està complint l'esmentat mandat", comenten en una nota de premsa en la qual posen en relleu que no existeix tal pluralisme a la ràdio i la televisió pública espanyola.

Davant del que veuen com una incongruència, creuen que s'hauria d'aplicar el mateix criteri a totes les radiotelevisions públiques de l'Estat, seguint el camí d'obertura de la nova Llei de RTVE aprovada en el Congrés el mes de setembre passat.

"El que seria conseqüent seria aplicar aquesta mateixa línia en tots els mitjans públics, inclòs l'estatal, atès que s'ha aprovat recentment una llei que pretén garantir l'esmentat objectiu i que hauria de ser portada a la pràctica immediatament. Els mitjans de comunicació públics han de servir als ciutadans, mai als governs. A cap", afegeixen. L'esmentat comunicat ha estat enviat a tots els treballadors aquest matí.