El conseller d’Exteriors, Raül Romeva, ha advertit aquest dimarts des de Roma que “l’Estat vol aturar el referèndum a Catalunya, però pot acabar aturant la democràcia a Espanya”.

Romeva participava a la capital italiana en la presentació del llibre monogràfic La Catalogna presentata agli Italiani: cultura, economia e ambizioni future a l’Instituto Luigi Sturzo organitzat per l’Instituto di Alti Studi di Geolpolitica e Scienze Ausiliare.

“La resposta a la proposta democràtica que fa Catalunya està sent la vulneració de l’autogovern i de nombrosos drets constitucionals com els d’expressió, manifestació, reunió o la confidencialitat de les comunicacions”, ha advertit el conseller.

Han intervingut també a l’acte el president del VIII Comitè del Senat, Altero Matteoli, i el vicepresident de la XIV Comissió Política de la Unió Europea del Senat de la República, Paolo Tancredi, entre d’altres.

Romeva ha enumerat la citació al 75% dels alcaldes catalans, les accions per interceptar comunicacions, l’aplicació de censura prèvia, l’entrada de la Guàrdia Civil a redaccions de mitjans de comunicació... “Amb aquesta resposta la democràcia espanyola corre el risc de dissoldre’s, i aquest fet ha d’alterar tots els demòcrates”, ha advertit.