La diputada de la CUP al Parlament Mireia Boya i el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, han protagonitzat una discussió a Twitter sobre les posicions dels seus respectius partits envers el procés independentista català.

Boya ha interpel·lat el diputat al Congrés per En Comú Podem Xavier Domènech en una piulada en què rebutjava el no a la independència dels comuns i la seva aposta per "sobiranies compartides", que Boya assimila a la figura de la monarquia espanyola. La diputada acabava el tuit amb un irònic "fraternalment".

Fachin ha saltat en defensa de Domènech fent mofa del presumpte "xantatge" que la CUP denuncia del Govern sobre l'aprovació dels pressupostos com a condició indispensable per avançar cap al referèndum. Boya ha acusat els comuns de fer "un res indefinit", a la vegada que el convidava a la "fraternal" cimera pel referèndum, a la qual la formació ha avançat que "en principi" assistirà.

Fachin ha insistit amb el "xantatge pressupostari" de JxSí contra la CUP, al que Boya ha respost amb un últim tuit, en què assegurava que el discurs de Fachin no està "tan lluny" del de Marta Pascal, coordinadora general del PDECat. Domènech no ha entrat en cap moment en la discussió.