El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest matí al palau de la Moncloa per expressar el suport i la solidaritat al govern francès després dels atemptats que van provocar anit 128 morts a París. “Tots estem junts en aquesta lluita i guanyarem. Ens poden fer mal, però no ens venceran. Avui tots som França", ha proclamat.

Rajoy ha volgut garantir que es mantindrà la fermesa davant aquesta situació i ha avançat que si és necessari s'incrementaran les mesures de seguretat arran els atemptats. “La violència i la no raó no aconseguiran doblegar les nostres conviccions democràtiques”, ha afirmat.

Al llarg de la compareixença, ha informat que el govern està fent un seguiment dels ciutadans espanyols que es troben afectats pels atemptats i que s’ha identificat un espanyol entre els ferits.

Ha explicat que a les 11 del matí es reunirà amb el Consell de Seguretat Nacional per analitzar la situació i a tres quarts de 12 té previst parlar amb el president francès, François Hollande.

El president espanyol va conversar ahir amb el primer ministre francès, Manuel Valls, per transmetre-li el suport i la solidaritat. I les darreres hores ha parlat amb els responsables polítics dels principals partits espanyols, començant pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb qui ha recordat té signat un pacte d’Estat contra el terrorisme.

“La unitat i la cooperació és l’únic camí per fer front a aquesta amenaça”, ha reblat. “No estem davant una guerra de civilitzacions sinó davant una lluita entre civilització i barbàrie”.