El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit als independentistes que la Unió Europea no obrirà mai les portes a algú que s’està saltant la llei. En la seva intervenció al seixantè aniversari de la Comissió Econòmica Europea , Rajoy ha volgut enviar un missatge clar als líders del sobiranisme i ha assegurat que, a la UE, "ningú no donarà suport a gent que està transgredint la llei”.

Quan ha estat preguntat per Catalunya, el president espanyol ha recordat que un dels principals valors sobre els quals pivota la Unió és l’Estat de dret i, en aquest sentit, ha volgut enterrar qualsevol aspiració europea del sobiranisme.

Els líders i caps de govern europeus s’han donat cita a la capital d’Itàlia per celebrar els 60 anys del Tractat de Roma. El president espanyol ha defensat el projecte europeu i ha reafirmat el suport i compromís d’Espanya amb l’organització continental. “No són temps fàcils, però Europa és el millor lloc del món per néixer”, ha dit.

Per altra banda, ha explicat que l’Estat pot estar content amb la nova Declaració de Roma, que dissenya una Unió Europea a dues velocitats. “Hem fet les nostres aportacions  -com el pressupost europeu o els eurobons- i hem ofert la profunda fe europeista de la societat espanyola i l’experiència d’un país que ha aconseguit fer un salt gairebé inimaginable en prosperitat”.

Els pressupostos, de cara a divendres

Rajoy també ha estat preguntat sobre els comptes del govern espanyol i l’estat actual de les negociacions. En aquest sentit, el cap de l’executiu ha explicat que presentaran els pressupostos divendres vinent i que, ara per ara, estan en negociacions perquè arribin amb garanties d’acord al Congrés dels Diputats.