Mariano Rajoy visitarà Catalunya coincidint amb l'inici de la campanya unitària pel referèndum. El president espanyol, però, ho farà amb motiu de l'escola d'estiu que el PP celebrarà els dies 15 i 16 de setembre a Salou (Tarragonès). Així ho ha explicat la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, en una entrevista a RAC1 aquest dilluns. També hi haurà presència d'altres membres destacats del govern espanyol.

Per altra banda, Levy ha assegurat que el referèndum previst per a l'1 d'octubre està condemnat al fracàs. En aquest sentit, la també diputada al Parlament ha apuntat que "el 2 d'octubre cal asseure's en una taula, com no pot ser d'una altra manera, i és important que hi hagi generositat", per part de les dues bandes.

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP també s'ha referit al caos de l'aeroport del Prat, i ha recordat que la competència en matèria de medicació és de la Generalitat. Andrea Levy ha sortit en defensa del govern espanyol: "Ha estat en tot moment, des que se li ha reclamat, atent, participatiu, liderant el conflicte a l'aeroport". Ha lamentat que el Govern català responsabilitzi l'espanyol de la situació generada.