El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, s'han reunit aquest dilluns a Bolonya amb l'exprimer ministre d'Itàlia i expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi. En acabar, el president ha explicat que han abordat amb Prodi la situació del procés i ha posat aquesta trobada com a exemple de l'interès que ha suscitat la reivindicació catalana en l'àmbit internacional.

"Hi ha interès a saber què està passant a Catalunya. Això demostra que el tema català no és un tema domèstic, intern, irreal... És palpable que és d'interès creixent a nivell internacional", ha subratllat Puigdemont, que ha assegurat que aquesta atenció era present també en el viatge que van fer la setmana passada als Estats Units. "De mica a mica anem eixamplant aquest coneixement", ha assegurat.

Per aquesta raó, ha insistit a advertir l'Estat espanyol -"que té responsabilitats a prendre solucions polítiques i no judicials"- que hauria de "seure en una taula i fer les mateixes preguntes que fan els nostres interlocutors internacionals".

puigdemont prodi

Foto: Jordi Bedmar

El cap de l'executiu català es troba a la ciutat italiana en el marc de la invitació de Catalunya i les Illes Balears com a convidades d'honor a la Fira del Llibre infantil i juvenil de Bolonya. Es tracta de la primera vegada que un país sense estat obté aquest rang oficial. 

En acabar la trobada, Puigdemont ha assegurat que ha estat una entrevista molt cordial i amable i ha servit per abordar un intercanvi d'impressions "molt franc i proper".

El president Puigdemont ha donat les gràcies a Prodi per haver facilitat la trobada.

Seguirà ampliació