El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat que confia a aprovar els Pressupostos, que considera indispensables i imprescindibles per culminar el procés sobiranista: "Si no n'hi ha, no hi haurà referèndum", ha alertat.

En una entrevista feta fa una setmana, però emesa avui a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha assegurat que el Govern té davant un adversari poderós, el Govern central del PP, que no escatima recursos, segons ell, per "atacar per terra, mar i aire" els independentistes.

La CUP i els Mossos

Sobre les relacions amb la CUP, sobretot després de la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a càrrec dels Mossos d'Esquadra, Puigdemont ha recordat que qui pren la decisió és la justícia, i ha apel·lat a la independència de poders. "Un govern no pot decidir qui es jutja", ha defensat el president.

Puigdemont, criticant també que el Govern espanyol no sempre hagi respectat la separació de poders, en opinió seva, ha volgut deixar clar que en un hipotètic Estat català hi ha d'haver independència entre el govern i la justícia i la policia. "Començarem malament una república si un govern decideix quines són les detencions que s'han de fer", ha sentenciat.

No decebre la gent

En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que es mantindrà fidel al compromís que va assumir en acceptar la presidència de la Generalitat: "Sóc fidel a les meves idees, que són profundes i sòlides, però amb veu pròpia", i ha demanat als partidaris de la independència que no decebin la gent.

"Avui dia la majoria de la societat no entén el futur de Catalunya sense estat propi", ha assegurat, i ha insistit que l'única manera de culminar el procés sobiranista és encadenar totes les baules fins al final, en les seves paraules.

President en 20 minuts

Quan se li ha preguntat per la seva arribada a la presidència després del pas al costat de l'expresident Artur Mas, Puigdemont ha explicat que Mas li va donar només 15 minuts per decidir si acceptava ser president i que, davant de la seva sorpresa, els va ampliar a 20, ha recordat rient. "Mas em va donar 20 minuts per decidir. Dir que no hauria estat covardia", ha sentenciat.