El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat en una entrevista del diari flamenc De Standaard, el més llegit a Flandes, davant de 800 persones. Durant el col·loqui ha denunciat que a Catalunya s'han violat els drets fonamentals i que les institucions europees haurien de posar-se al costat dels catalans, "encara que no estiguin a favor de la independència". Puigdemont ha alertat Europa recordant-li que necessita una Catalunya forta "perquè si l'Estat espanyol continua aplicant la violència acabarà fent mal a Europa". 

Un dels temes de conversa que ha ocupat més estona ha estat el de la fuga d'empreses. El president català s'ha mostrar contundent amb la resposta: "No és culpa nostra que hagin marxat les empreses. Mentre nosaltres controlàvem les nostres institucions, les empreses no van anar enlloc". En la mateixa línia, ha tornat a subratllar que fins que el govern espanyol no va començar a pressionar les empreses, aquestes no tenien intenció de marxar.

L'entrevista la conduïen dues periodistes del diari flamenc, que s'han preguntat si la independència només es mou per una millora econòmica. Aquesta reflexió no ha agradat al president, que ha insistit que "si només fos això, podríem semblar egoistes", i ha indicat precisament el contrari: "Quan parlàvem de l'Estatut, o ara que parlem d'independència, mai hem dit que deixaríem de ser solidaris amb l'Estat espanyol".

Carles Puigdemont, que fa prop d'un mes que és a Brussel·les juntament amb quatre consellers, ha destacat que el comportament del seu govern amb l'espanyol sempre ha estat "impecable", però ha admès que ha gastat massa temps insistint en un fet impossible: el diàleg. "Creia que hi havia més possibilitats per parlar. Encara que sempre hem sabut que no creuen en la independència, pensàvem que almenys veurien que existeix el problema, i ni això, han fet", ha afegit el president.

Finalment, ha explicat que no té cap mena de por dels resultats de les eleccions del 21 de desembre, i que "acceptarà el resultat sigui quin sigui", tot i que està convençut que la independència tornarà a obtenir una majoria. Tot i això, no ha volgut acabar sense preguntar-se si l'Estat espanyol respectarà el resultat dels comicis, "ja que fins ara els únics que han actuat de manera unilateral han estat ells aplicant el 155, i no nosaltres, com diuen tant".