El president a l’exili i candidat a les eleccions europees per Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha lamentat que un cop més s’hagin censurat actes de campanya, un cop la Junta Electoral Central indiqués a Televisió Espanyola que no es podia efectuar una entrevista amb el propi Puigdemont perquè es tracta d’algú que és a l’estranger per, segons la JEC, “eludir l’acció de la justícia”. L'entrevista ha estat suspesa.

En un tuit, Puigdemont ha considerat el fet com a “vergonyós” i ha llançat un dard a les propostes de diàleg que arriben des del PSOE: “Suposo que es deuen refer molts ponts impedint entrevistes en mitjans públics”. “Una clara violació dels drets de les minories”, ha reblat.

Segons ha anunciat Junts per Catalunya gairebé a mitjanit, el programa La Noche 24h de la televisió pública espanyola tenia previst entrevistar el candidat de JxCat a les eleccions europees, però la direcció de Televisió Espanyola, de forma “sorprenent”, va decidir fer una consulta a la Junta Electoral Central per saber si l’entrevista era “pertinent”.

Segons JxCat, l’organisme electoral ha resolt que no procedia fer l’entrevista des de fora de l'Estat” i TVE ha decidit suspendre-la. L’avís ha arribat dues hores abans de l’emissió. Des del  compte de twitter de la formació s’ha afirmat que “ens volen silenciar, però persistim i guanyarem!”