Mostra de solidaritat del Govern amb el poble gallec. El president, Carles Puigdemont, ha enviat aquest dilluns una carta al president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, en la qual li trasllada tot el suport del Govern per fer front als incendis que afecten aquesta comunitat.

A la carta, el president expressa la seva "consternació i tristesa" pels danys causats i per la pèrdua de vides humanes i li transmet la solidaritat de la Generalitat davant de la difícil situació que pateix Galícia des de fa dies. Puigdemont finalitza la carta demanant al president gallec que faci extensives les condolences als familiars de les víctimes.

Aquest és el text complet de la carta que ha enviat el president al seu homòleg gallec aquest matí:

Estimat president:

Permeti'm expressar-li el meu més sentit condol per les devastadores conseqüències de l'extensa onada d'incendis que ha tingut lloc aquests dies a Galícia.

Els danys causats, i, sobretot, la pèrdua de vides humanes, ens omplen de consternació i tristesa. En nom del Govern de Catalunya i en el meu propi nom desitjaria transmetre-li la nostra tristesa per aquesta tragèdia, oferir-li tot el nostre suport i expressar-li el més sincer sentiment de solidaritat. Li prego que faci extensives les meves condolences als familiars de les víctimes.

Atentament,

Carles Puigdemont i Casamajó