El portaveu del PSOE Oscar Puente s'ha mostrat favorable a que després d'unes hipotètiques eleccions autonòmiques a Catalunya es pugui donar un pacte entre el PSC i Catalunya en Comú, el partit impulsat per Ada Colau i Xavier Domènech.

En una entrevista a Europa Press, el també alcalde de Valladolid ha assegurat que seria "meravellós" que el PDeCAT tingués un mal resultat en les eventuals eleccions autonòmiques que es celebrin a Catalunya perquè, segons apunta, permetria "desbloquejar el problema de Catalunya".

En relació a la situació post-electoral, Puente contempla un pacte entre el PSC amb els comuns. Després de assegurar haver sentit que l'alcaldessa de Barcelona no es presentaria com a candidata a la presidència de la Generalitat, Puente ha destacat el paper de Miquel Iceta i ha assegurat que seria "magnífic per Espanya i per Catalunya" que fos president de la Generalitat. 

Al ser preguntat si creu que el PSC hauria de parlar amb el PSOE abans de signar un pacte de Govern -un acord al què van arribar ambdues formacions per tancar la crisi interna sorgida després de trencar la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy- Puente assegura que "estaria bé que hi hagués un acord".