El portaveu del Grup Parlamentari Socialista (GPS) en la Comissió de Foment, César Ramos, ha exigit aquest diumenge al Govern espanyol que destitueixi el president d'Aena, José Manuel Vargas, per la gestió del conflicte laboral dels treballadors d'Eulen, responsables del servei de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat.

Segons han manifestat els socialistes en un comunicat, "l'actual conflicte laboral de l'aeroport del Prat no és més que un reflex i la conseqüència de la manera d'actuar de la direcció d'Aena".

En aquest sentit, César Ramos ha qualificat de "vergonyós" que la direcció d'Aena "presumeixi" que el valor de l'acció s'ha triplicat des que va sortir a la borsa, "beneficiant els grans fons d'inversió, que ja van especular amb la mala privatització duta a terme pel Govern del PP, alhora que redueix el cost dels serveis concessionaris amb contractes que acaben repercutint de forma negativa sobre els treballadors".

Segons el seu parer, les "llargues" cues que s'estan produint a l'Aeroport del Prat "estan perjudicant" la imatge d'Espanya i "un sector tan important per a l'economia espanyola com és el turisme".

Mentalitat de companyia privada

No obstant això, el socialista considera que la gestió del conflicte del Prat "no és l'únic motiu que justifica la necessitat de la destitució" de Vargas: "Hem denunciat en reiterades ocasions que el president d'Aena actua més com un directiu d'una companyia privada, pensant en els accionistes, que com un president d'una empresa pública estratègica que ha de pensar en l'interès públic", ha declarat. El portaveu socialista ha recordat l'intent d'Aena de llançar una opa sobre Abertis, la congelació de les taxes aeroportuàries o la vaga dels treballadors dels serveis de restauració de l'aeroport de Barcelona-el Prat.

"El Govern espanyol no pot continuar mirant cap a un altra banda dia sí i dia també. El president d'Aena està actuant pensant en uns interessos altres que els que havien de ser la prioritat en la presidència d'una companyia pública", ha reiterat Ramos, que conclou que els socialistes exigiran a l'executiu "que deixi d'intentar guanyar competitivitat i benefici a costa de més esforç i condicions laborals pitjors".