El primer ministre belga, Charles Michel, s'ha desmarcat aquest dijous de la crida a una mediació europea en la crisi política a Catalunya, en considerar que és un assumpte nacional que requereix de moment un diàleg "intern". "La prioritat del moment és la del diàleg intern", ha declarat Michel en una intervenció parlamentària, en ser interpel·lat per la qüestió.

El primer ministre, que va ser un dels mandataris europeus que va reaccionar diumenge per censurar les imatges que mostraven càrregues policials, ha considerat que "potser" més endavant convingui "avaluar" la possibilitat d'un paper mediador europeu, però és una cosa que dependrà de l'"evolució" de la situació.

Michel ha mostrat, a més, la seva determinació a "mobilitzar-se per defensar "les virtuts del diàleg polític" als països de la Unió Europea".

Pel que fa a la independència de Catalunya, el primer ministre ha optat per no prendre posició perquè, ha dit, "no és la qüestió que es planteja" i no s'ha "de prejutjar" el resultat d'un possible diàleg entre les parts.

Michel ha fet aquestes declaracions just el dia després que el parlament de Flandes condemnés unànimement la repressió policial i demanés mediació en el conflicte.

Els caps d'estat i de Govern de la Unió Europea es veuran d'aquí a dues setmanes a Brussel·les, on el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i la resta de socis celebraran la seva tradicional cimera de tardor els dies 19 i 20 d'octubre.