El ple del Parlament ha aprovat els pressupostos que inclouen el compromís de dotar econòmicament la celebració del referèndum i ho ha fet enmig una agra esbroncada de l'oposició i després d'una interrupció del ple arran l'avís dels lletrats sobre els efectes d'aquesta decisió. Durant la votació, s'ha aprovat amb els vots de JxSí, la CUP i d'una diputada de CSQP, Àngels Martínez, que ha trencat la disciplina del seu grup, l'esmena cupaire que desoeix l'advertiment del Consell de Garanties Estatutàries en relació a la disposició addicional 31. En contra d'aquesta esmena han votat 9 diputats de CSQP, mentre que C’s, PP –amb les mans alçades- i PSC no han votat.

La votació final dels pressupostos ha comptat amb 64 vots de JxSí i 2 vots de la CUP, els 62 vots en contra de Cs, PSC, CSQP i PP, mentre que els set diputats restants de la CUP s’hi han abstingut

Abans de començar les votacions, els lletrats de la Cambra han alertat en un escrit que, en cas d'aprovar-se la disposició addicional tal i com està redactada o amb les esmenes de JxSí i la CUP es podria estar incomplint l'anul·lació del TC de la resolució del 9-N sobre el procés de desconnexió. Segons els serveis de la Cambra, això podria tenir conseqüències per a la Mesa. Aquest advertiment ha provocat la interrupció del ple i ha encès el debat quan s'ha reprès.

Esmenes de CSQP i CUP

Finalment, JxSí ha retirat la seva esmena sobre la disposició addicional però ha fet costat a les de CSQP i la CUP, que han prosperat. Això ha provocat l'advertiment del portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, en el sentit que es tracta d'esmenes contradictòries, la qual cosa obligarà a intervenir els serveis jurídics.

L'esmena de la CUP fixa que el Govern ha d'habilitar les partides per a l'organització i gestió del procés referendari sobre el futur polític de Catalunya i elimina la referència de l'esmena original sobre "en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria".

En canvi, l'esmena de CSQP, conseqüència del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, fixa que el Govern garantirà la dotació econòmica suficient per a la convocatòria sobre el futur polític de Catalunya, en les condicions que fixa la resolució de CSQP aprovada al debat de política general i "amb les condicions establertes pel dictamen" del Consell.

La votació d'aquesta esmena de CSQP ha rebut el vot a favor del grup de Lluís Rabell i dels diputats de JxSí. La CUP ha votat en contra, però també un diputat de JxSí i tres de Ciutadans, entre els quals Inés Arrimadas, mentre que la resta de diputats de Cs, els del PSC i PP no han votat aquesta esmena.