Immersa en negociacions per formar Govern, l’activitat política espanyola no s’atura aquest estiu. Almenys durant una setmana, la catalana tampoc. El debat dels pressupostos, la descentralització de la Diada o la moció de confiança seran omnipresents al Liceu Renouvier, l’escenari que acull la Universitat Catalana d’Estiu. Per 48a edició consecutiva, Prada de Conflent serà el punt de trobada dels Països Catalans durant la segona quinzena d’agost. Enguany, “L’eix mediterrani: camins de mar, de terra i de cultura” serà el lema de la temàtica de l’organització.

A Prada s’aplegaran estudiants, professors i ponents de l’àmbit de la llengua catalana, des de la Catalunya Nord fins al País Valencià. Tots ells seran presents en les multituds d’actes, cursos, conferències i tallers que es realitzaran del 16 al 23 d’agost. En aquest enllaç podreu consultar el programa sencer.

Acte inaugural amb Neus Munté

Entre els actes que s'hi celebraran, en destaca un d'específic dedicat a la situació ferroviària, que comptarà amb la presència del conseller de Teritori i Sostenibilitat, Josep Rull. Així mateix, a l'acte inaugural hi participarà la consellera de Presidència, Neus Munté.

A més, la UCE retrà homenatge a la trajectòria de l’exconsellera Irene Rigau, imputada per presumpta desobediència a la celebració del referèndum del 9-N, amb el Premi Canigó que entrega la institució. El conseller de Justícia, Carles Mundó, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, seran també altres cares conegudes que es deixaran veure a Prada. 

Com a novetat, les jornades d'aquest any estaran dirigides pel nou president de l'equip rector, el catedràtic d'Història Contemporània Jordi Casassas, també president de l'Ateneu Barcelonès. La UCE també ha fet públic el cartell de l'edició 2016, obra de la il·lustradora Paula Bonet, que ha estat reconeguda internacionalment per les seves obres.