El PP va finançar de forma il·legal la campanya de les eleccions generals de l'any 2000, amb la qual José María Aznar va aconseguir la majoria absoluta i que va ser dirigida per Mariano Rajoy segons documentació interna del partit donada a conèixer pel diari El Mundo.

Segons els comptes del PP, es van pagar de forma irregular bona part dels actes, de manera que es van sobrepassar àmpliament els límits fixats pel Tribunal de Comptes. A més, es revela que sota el mandat de Pío García-Escudero, actual president del Senat, es van utilitzar diverses fonts de finançament irregulars com la Fundació per al Desenvolupament Econòmic de la Comunitat de Madrid (Fundescam), així com fons procedents dels grups populars de l'Ajuntament i de l'Assemblea de Madrid.

[relatedContent]

Aquesta revelació arriba just després que la setmana passada tant Rajoy com García-Escudero neguessin, en qualitat de testimonis davant del tribunal del cas Gürtel, cap coneixement de la comptabilitat de les campanyes que van dirigir. Precisament, aquest mateix dilluns ha sortit a la llum un vídeo que demostra que Rajoy tenia coneixement suficient de les despeses que generava la campanya electoral.