El PP català reconeix que està "a la UCI" després de la derrota que va patir en les eleccions del setembre del 2015, en què va passar de 19 a 11 escons al Parlament. Molts d'aquests vots van anar a parar a Ciutadans, que va passar de 9 a 25 escons i es va situar com la principal força de l'oposició.

Davant aquesta situació, els populars assenyalen que cal "aixecar" el partit a Catalunya i per això es dedicaran aquestes setmanes a fer un procés de renovació interna, segons informa Europa Press. El PP contempla unes eleccions autonòmiques a la primavera i entre els seus objectius vol recuperar força al Parlament i aconseguir, almenys, 14 escons.

Amb aquesta fita en ment, el PP ha obert un procés congressual per actualitzar les seves estructures territorials a Espanya i que, en el cas de Catalunya, comportarà canvis rellevants, ja que Barcelona, Lleida i Girona escolliran un nou president en els seus respectius congressos provincials. En principi només està previst que repeteixi al seu càrrec el president del PP a Tarragona i portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández.

Un cop produïts els canvis en les organitzacions territorials, el PP vol dedicar-se a fer una campanya per explicar als ciutadans les propostes dels populars. Aquesta mobilització està tenint una primera fase amb la campanya "La Catalunya valenta", que celebrarà pràcticament 100 actes pel territori i que pretenen alertar els ciutadans de les “amenaces” del procés.