L'Assemblea d'Electes Municipals nacionalistes Udalbiltza ha fet avui una crida als seus membres perquè participin com a observadors en la consulta sobre la independència prevista a Catalunya per al pròxim 1 d'octubre.

Udalbiltza, que agrupa fonamentalment a regidors de l'esquerra abertzale, ha explicat que manté una relació de col·laboració amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), fruit de la qual s'ha ofert a col·laborar en la celebració de la consulta.

En un comunicat, l'associació basca de municipis ha explicat que els organitzadors del referèndum "pretenen reunir la màxima quantitat d'observadors internacionals per assegurar que es compleixin totes les garanties".

Udalbiltza ha indicat que encara no s'ha concretat quina labor exerciran els regidors bascos, però ha obert un termini perquè els membres de l'assemblea que desitgin col·laborar el pròxim 1 d'octubre s'inscriguin.

Manifestació a favor de l'1-O

Per altra banda, l'organització ciutadana Gure Esku Dago ha convocat per al proper 16 de setembre una manifestació en suport al referèndum de l’1-O. La mobilització tindrà lloc a Bilbao sota el lema ‘Demokrazia’. 

L'acte té per objectiu incloure els sectors que estan a favor del dret a decidir, amb la mirada posada a l'1-O, i també rebutjar  les ‘vies penals i repressives’ que l'estat ha obert contra els sectors independentistes.