La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres el repartiment d'1,5 milions de màscares per a personal sanitari a 18 estats europeus, entre els quals no hi ha Espanya perquè no va sol·licitar participar en aquesta iniciativa de compra conjunta de material en la lluita contra el coronavirus, segons han indicat fonts comunitàries a Europa Press.

"Estem fent tot el possible per ajudar els estats membres a proveir d'equips de protecció els treballadors sanitaris en primera línia. Ells són els herois de l'Europa actual, això és solidaritat europea en acció", ha expressat la comissària de Salut, Stella Kyriakides, en un comunicat. També ho ha difós a la xarxa.

Aquest lliurament s'inscriu en una nova compra de deu milions de mascaretes finançada per l'executiu comunitari d'acord amb l'Instrument per a la Prestació d'Assistència Urgent, afegeix el comunicat.

El milió i mig de màscares es distribuiran entre el personal sanitari d'Àustria, Polònia, Malta, Xipre, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, els Països Baixos, França, Itàlia, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Romania, Bulgària, Eslovàquia, Hongria, i també el Regne Unit, tot i que ja no forma part de la UE.