El director de La Razón, Francisco Marhuenda, ha assegurat avui que mai no ha pressionat la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, per impedir que denunciés irregularitats al Canal de Isabel II, i ha manifestat sobre el seu diari: "Mai de la vida no hem fet res incorrecte" i "l'avantatge" és que el diari n'és la prova.

"La mateixa presidenta podrà dir que mai l'he pressionat, que mai he intentat influir sobre un procediment judicial per a res", ha destacat Marhuenda en declaracions als periodistes després de comparèixer com investigat davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, per presumptes coaccions a Cifuentes i a la seva cap de gabinet, Marisa González.

"No ens hem inventat mai cap notícia", ha defensat Marhuenda, que, envoltat de periodistes, ha dit en to de broma sentir-se "com la Pantoja". Ha assegurat que, com a prova que no s'ha inventat cap notícia, ha lliurat al jutjat tot el que han publicat sobre la Comunitat de Madrid. "Que em diguin -apunta- una sola notícia que sigui falsa". Segons el seu parer, el que ha succeït en aquest cas és que en "les converses privades hi pot haver paraules que s'entenguin malament".

Disculpes pels insults

S'ha disculpat en aquest sentit davant de Marisa González pels insults que va proferir cap a ella en una conversa intervinguda a Edmundo Rodríguez Sobrino, conseller de La Razón i home proper a a l'expresident madrileny Ignacio González, ambdós detinguts ahir en l'operació Lezo.

"La paraula zorra és molt incorrecta i aprofito l'oportunitat per demanar-li perdó. No vaig ser en el meu millor dia més brillant, i no perquè fos una dona, que consti, que només tinc filles, va ser un comentari col·loquial desafortunat", ha reconegut.

Sense mesures cautelars

Respecte a la conversa en si, ha explicat que es tractava d'una conversa privada com "un amic que està desesperat" i que sempre li ha dit que és "innocent" i ha afegit que li ha aportat al jutge un document que ell mateix li va demanar que li fes per demostrar la seva innocència.

"No coneixia bé el tema, ell em va donar el paper i l'he lliurat al jutge", ha relatat després de manifestar que s'ha trobat "a gust" declarant davant del jutge Velasco i els fiscals Carlos Yañez i Carmen García, als quals ha qualificat de "molt professionals" i que no han demanat mesures cautelars per al director de La Razón.

"Estic molt tranquil"

Respecte a una altra conversa en la qual va dir que li "ventarien clatellots a Cifuentes" ha explicat que això va ser per tranquil·litzar Rodríguez Sobrino. "Mai no l'he amenaçat, mai de la vida i això ella ho pot dir", ha reiterat respecte a Cifuentes, sobre qui s'ha preguntat com podria amenaçar-la si la coneix des de fa 30 anys.

"Jo estic molt tranquil. Com que mai no l'he pressionat i a les tertúlies mai no he fet critica a Cifuentes", exceptuant les relatives a algun aspecte de la seva gestió.