"Aposta reeixida per a les associacions independentistes catalanes", titula en portada Patrick Bèle, enviat especial del diari francès Le Figaro a Barcelona. Bèle destaca l'actitud pacífica i la fermesa dels manifestants, i augura que el 21-D serà un important test per l'independentisme i pel govern de Madrid. Le Figaro inclou també una entrevista al vice-president de l'Assemblea, Agustí Alcoberro.

L'agència France Press obre la seva pàgina web amb un vídeo de la multitudinària manifestació de Barcelona. L'Indépendent, el major diari de la Catalunya Nord, destaca que als independentistes "no els mancaven raons per manifestar-se", posa de relleu l'èxit de convocatòria i tanca amb un vot d'esperança per a una negociació in extremis amb Madrid.

A la Gran Bretanya, la BBC, ha destacat la presència de 750.000 persones als carrers de Barcelona. Apunta que el sobiranisme confia en una victòria el 21 de desembre per avançar cap a la independència, però que l'unionisme també s'està organitzant.

El The Guardian també destaca la gran marxa de Barcelona amb centenars de milers de manifestants i entrevista a diferents assistents que mostren la seva determinació a lluitar per l'alliberament dels presos polítics.

Als Estats Units, l'agència Associated Press inclou un llarg reportatge sobre la manifestació, amb entrevistes a diversos participants en l'acte. Acaba amb la frase d'una jubilada que adverteix al govern de Madrid: "Espero que entenguin que no estem bromejant".