Un escala, una caputxa negra i una bandera espanyola. Amb aquests dos elements, dos espanyolistes s'han plantat aquest dijous a la nit a una rotonda de Parets del Vallès que lluïa un llaç groc gegant en memòria dels presos polítics amb fotografies dels presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i els consellers empresonats. 

Mentre un pujava a l'escala i despenjava el llaç, l'altre l'esperava abaix per agafar el llaç i emportar-se'l corrents. Tot sense deixar anar, en cap moment, la bandera espanyola que l'acompanyava. L'altre, amb més calma, retirava l'escala i marxava tapant-se la cara amb la caputxa de la seva jaqueta negra.

El vídeo ha corregut per les xarxes amb dues versions musicals diferents: l'himne d'Espanya i una cançó melòdica. No se sap, doncs, si mentre retiraven el llaç, la música acompanyava aquestes actuacions per donar un toc encara més espanyolista a la seva reivindicació.

Entre els missatges que han circulat per Twitter, se n'ha pogut veure algun en què s'alegraven del que estava passant i aplaudien l'acció dels dos nois: "Ben fet, netejant la vostra ciutat d'escombraria", deixa anar un tuitaire.

Un altre ha assegurat que, gràcies a això, "es restaura la democràcia al poble".

Aquest tipus de successos comencen a enquistar-se en el dia a dia de la societat catalana. Diumenge, un grup d'espanyolistes va ferir a Castellgalí un client d'un bar donant-li un cop al pòmul amb un objecte punxant. També diumenge, a Manresa, on hi havia convocada una manifestació unionista, un altre grup d'espanyolistes van increpar un noi per portar un cartell amb la paraula "Llibertat".

De fet, fins i tot el president Carles Puigdemont va carregar dimecres contra el Rei en considerar que "ha emparat la violència del 'a por ellos'" i que, per tant, "ha pres partit" de la situació.