La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha demanat aquest diumenge al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que no fiqui en “més embolics" la política espanyola i ha instat a tots els partits a estar units davant el "desafiament independentista".

Levy s’ha referit amb aquestes paraules a la decisió d’Iglesias d’anar a la conferència que impartirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el pròxim dia 22 a l'Ajuntament de Madrid, en la qual presentarà la seva oferta per pactar un referèndum d'independència amb l'Estat.

Com la conferència s'impartirà en el consistori presidit per Manuela Carmena, Levy s’ha dirigit a l'alcaldessa per demanar-li que es repensi el seu suport a Puigdemont, en haver cedit un espai per a la conferència del 22 de maig sobre el referèndum. "El que uneix Madrid i la resta d'Espanya amb Catalunya és molt més que el discurs únic i de la ruptura de Puigdemont i de la Generalitat", ha argumentat Levy.

En aquest mateix sentit, Levy s’ha referit als candidats a les primàries del PSOE i ha reclamat “unitat per fer front al desafiament independentista”. Així mateix ha assegurat que tot i que Puigdemont "fa veure" que fa reunions i que vol solucionar les coses, només té trobades per dividir i separar Catalunya d'Espanya i ha conclòs que si segueix amb aquest objectiu "no trobarà mai" el president espanyol, Mariano Rajoy.