"L'equip de JP Morgan recomana retallar posicions en el deute a 10 anys d'Espanya i apostar per les referències de Portugal i Alemanya". Amb aquestes paraules, l'empresa financera nord-americana ha avisat els seus clients en una carta que el millor que poden fer és deixar d'invertir a l'Estat fins que no s'aclareixi el futur de Catalunya.

Sota l'argument que "la crisi constitucional que pateix Espanya com a conseqüència del separatisme de Catalunya s'està analitzant amb certa complaença per part d'inversors, que haurien d'estar prenent posicions baixistes", JP Morgan recorda que Catalunya "suposa una cinquena part del conjunt d'Espanya" i, per tant, considera que el camí cap a l'1-O pot afectar algunes grans empreses "amb interessos a Catalunya".

A més, la companyia també fa referència a la caiguda de l'Ibex 35 de dimecres passat, quan la Guàrdia Civil va començar entrant al Departament d'Economia per acabar irrompent a altres edificis institucionals i provar-ho, fins i tot, en el local de la CUP. "La incertesa política a Espanya continua obrint la bretxa entre l'Ibex i la resta d'índexs europeus", avisa.