El cantant Joan Manuel Serrat ha afirmat a Santiago de Xile que la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre "no és transparent" i ha alertat de la "gran fractura social" que s'ha creat a Catalunya.

"La convocatòria del referèndum a Catalunya no és transparent perquè està creada amb una llei elaborada pel Parlament però a esquena dels altres membres del Parlament", ha dit Serrat, mentre ha puntualitzat que és "favorable" als referèndums, però ha criticat que en el cas català les forces sobiranistes el van convocar amb una "llei exprés" i sense deixar marge al diàleg.

"S'han fet aquestes lleis d'un dia per l'altre, sense discussions, sense que hi hagués unes esmenes. Aquest tipus de referèndum a mi no em fa la sensació que pugui representar ningú", ha apuntat. Serrat ha opinat que tant a la Generalitat com al Govern central els convenia mantenir el conflicte per "tapar uns anys de retallades econòmiques i corrupció política".

Paraula bonica

"Això ha desaparegut de la informació i tot ha quedat centrat en aquest sentiment, d'una altra banda tan just com qualsevol altre, de l'independentisme", ha dit el cantant, que ha criticat el PP, al qual ha considerat com a "responsable de tot el que està ocorrent".

Serrat ha afirmat que independència és "una paraula bonica que inflama el cor dels joves i que mobilitza la gent", però ha qüestionat les conseqüències pràctiques que tindria per a Catalunya en àrees com la salut, la sanitat i la sortida de la Unió Europea (UE).

"Això crea a Catalunya una situació d'una gran fractura social que a la meva manera de veure, costarà moltíssim temps recuperar", ha manifestat el cantautor.