Un dels advocats de Joan Josep Nuet, Enrique Santiago, ha valorat positivament que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi deixat el seu client en llibertat sense cap mesura cautelar i creu que així es demostra el "poc rigor" de la Fiscalia amb les acusacions que fa al seu client.

Segons Santiago, en la querella es recullen "falses imputacions", "imprecisions" o "fets que en cap moment ha comès Nuet". A més, creu que el fet que Llarena hagi denegat la petició del ministeri públic d'una fiança de 6,2 MEUR per als investigats deixa veure que el magistrat no aprecia "cap indici de malversació".

Per Santiago, el ministeri públic atribueix a Nuet "conductes i actituds" sobre el procés sobiranista i la convocatòria de mobilitzacions que són "radicalment falses", sense diferenciar entre la posició de JxSí i CSPQ.

"Ens semblava molt perillós que l'actitud de Nuet i el seu partit d'intentar cosir la immensa fractura social i política que ha obert el procés sobiranista fos penalitzada", ha dit, "ens semblava una actitud més política que jurídica".