La cinquantena d'agents de la Guàrdia Civil allotjats a l'Hotel Bruc Restaurant, ubicat al costat de l'autovia A-II i el massís de Montserrat, han abandonat aquest migdia l'establiment comminats per la direcció, que els ha retret l'actuació de les forces de seguretat l'1-O.

Fonts del centre han confirmat que a mitja tarda ja no quedava cap agent a l'hotel, on aquest migdia s'han concentrat unes 500 persones que els han acomiadat amb crits de "fora, fora, fora" i alguns insults.

Fonts del Ministeri de l'Interior han assenyalat que la sortida dels agents s'ha produït abans que el titular d'aquest departament, Juan Ignacio Zoido, ordenés a policies i guàrdies civils que no abandonessin els hotels que tinguessin el contracte encara en vigor. A més, les fonts han precisat que en el cas de l'Hotel Bruc el contracte expirava avui i que els agents han estat allotjats en instal·lacions de la Guàrdia Civil.

La responsable de l'establiment, Dolors Vives, ha assenyalat al diari Regió7 que els havien dit que "s'havien de marxar per tot el que ha passat" i ha afegit: "Pensem que no havien d'estar més aquí".

La petició la van fer ahir al matí, però els agents no han pogut anar-se'n fins avui, ha dit Vives, que ha assegurat que els policies "han entès la situació". També ha destacat que la relació que havien tingut durant els dies que han estat allotjats al lloc ha estat correcta i que no tenien "cap queixa d'ells".

D'una altra banda, ha mantingut que la pressió popular no ha tingut res a veure amb la partida dels agents. "Nosaltres mateixos els vam demanar que marxessin ahir al matí", ha conclòs.