L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha presentat aquest diumenge un escrit a la Direcció General de la Guàrdia Civil per queixar-se d'un excés d'hores de feina a causa del referèndum de l'1 d'octubre. Segons el text, el director general del cos ha aprovat una comissió de servei no indemnitzable des de l'11 de setembre fins a mitjan octubre per al personal destinat a Catalunya que un cop passat l'11-S s'havien d'incorporar a noves destinacions.

Manifesten que l'ordre de permanència a Catalunya només s'ha rebut "amb cinc dies d'antelació respecte l'inici del nou permís d'incorporació" i que això els ha perjudicat, ja que molts havien rescindit els seus contractes de lloguer a Barcelona.

A més a més, l'AUGC indica que tot i que no s'han especificat els motius d'aquesta decisió, estan convençuts que té a veure "amb el possible pseudoreferèndum independentista previst per a l'1 d'octubre".

L'associació assegura que aquesta decisió "no fa més que demostrar el que fa temps que es denuncia: la falta de respecte i el maltractament cap als treballadors de la Guàrdia Civil, que no tenen dret a la vida personal i familiar". El comunicat mostra la preocupació de l'AUGC per trobar un allotjament "als efectius que restaran en aquesta comunitat autònoma fins a mitjan octubre".