El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha avisat aquest dimecres el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que la determinació de la Generalitat amb l'1 d'octubre és absoluta i "cap 'ofertón' no impedirà el referèndum ni l'aplicació del seu resultat". Ho ha dit en un apunt a Twitter recollit en al·lusió a la informació publicada pel diari La Vanguardia que explica que el president oferirà més finançament i més inversions a Catalunya després de l'1 d'octubre.

El portaveu del Govern també ha recordat que no és la primera vegada que Rajoy llança una oferta sobre finançament i inversions, i s'ha preguntat irònicament si aquesta nova promesa és una "pluja de milions vint-i-cinquena versió".

Per part seva, el conseller de Justícia, Carles Mundó, també ha criticat el president perquè no ha complert les anteriors promeses que ha formulat als catalans.

També a dues entrades a Twitter ha expressat: "Torna el pal i la pastanaga. Aquesta pel·lícula ja l'hem vist!" i "Fum. Excuses. Disc ratllat".