El president, Carles Puigdemont, ha anunciat al Parlament que presentarà una queixa per la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament i que, de fet, ja va fer arribar una carta a la Fira de Barcelona el mes de setembre mostrant la preocupació per aquest tema. Puigdemont, que responia així una pregunta al respecte de la diputada de la CUP Gabriela Serra, ha volgut deixar clar que no és la Generalitat qui presideix la Fira, sinó l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i que la decisió sobre la presència de l'exèrcit en aquest certamen "és exclusivament responsabilitat de la Fira de Barcelona i no pas del Govern de la Generalitat”.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ja va expressar la seva queixa a la Fira la setmana passada davant les informacions que assenyalaven al retorn de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament, segons fonts del departament.

La diputada de la CUP ha recordat que a començaments de gener, Fira de Barcelona va fer pública la decisió d’incloure l’exèrcit al saló i, poc després, va afegir que es triplicaria l’espai que se li dedicava. Serra ha recordat que aquesta situació contravé la moció aprovada a la Cambra catalana sobre desmilitarització i ha demanat què pensa fer el Govern al respecte, atès que el conseller Baiget és vicepresident del consell de la Fira.

Ha estat en aquest punt on Puigdemont ha volgut recordar que és Colau qui ostenta la responsabilitat màxima d’aquest òrgan. El president ha anat més enllà i ha expressat la seva sorpresa per l’escàs interès que provoca saber el cost que té per als contribuents espanyols la presència de l’exercit a aquest Saló, així mateix ha recordat l’obligació de totes les institucions d’intentar complir la voluntat expressada, inclòs l’exèrcit.