La direcció nacional del PP considera que el PSC és el "responsable últim" del que està passant a l'Ajuntament de Badalona, ​​davant la seva "obsessió" per fer fora de la presidència del consistori al Partit Popular, que va ser el "clar vencedor" de les eleccions municipals.

Segons el PP nacional, populistes i independentistes "pretenen imposar als ciutadans catalans la seva pròpia llei", després que aquest dimecres donessin "provada mostra de la seva inquietant concepció de l'Estat de Dret i de la democràcia, en desobeir i trencar teatralment la sentència del jutge que obligava a tancar les dependències municipals "amb motiu del dia de la Hispanitat.

En un argumentari intern, els 'populars' consideren que el "responsable últim de tot el que està passant a Badalona és el PSC" davant la seva "obsessió per fer fora de la presidència del consistori" García Albiol.

Segons afegeix, això va portar els socialistes catalans a "donar suport i sostenir la coalició radical entre populistes i independentistes, el programa de govern només té un objectiu polític: generar tensió i divisió entre els ciutadans de la tercera ciutat més important de Catalunya".

Ofensiva d'Albiol

El coordinador general del PPC i exalcalde de Badalona, ​​Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dijous que la seva formació aposta per un govern a Badalona que "recuperi la dignitat" i que "sigui coherent amb la voluntat dels veïns". "Per fer circ que no ens esperin", ha manifestat en un missatge al seu compte de Twitter.

El dirigent del PP ja va dir aquest dimecres que el que havia passat era "previsible" perquè el municipi està governat per la CUP i Podem i "aquest tipus de numerets i aquelarres formen part de l'escenificació". Segons Albiol, aquests actes de "xuleria i desafiament públic han de tenir alguna resposta".