El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha criticat aquest dimarts la Llei mordassa, i l'ha acusat de ser la llei "Jorge 'la fiscalia t'ho afina' Fernández Díaz". Rufian ha fet aquestes declaracions en el debat de dues proposicions de llei del PSOE i el PNB sobre protecció de la seguretat ciutadana.

Les dues iniciatives, que es debaten conjuntament, busquen substituir l'actual Llei de Seguretat Ciutadana impulsada pel PP, també coneguda com a Llei mordassai pretenen ser el primer pas per derogar-la

Rufián ha assegurat que la Llei Mordassa permet que es persegueixi gent per defensar un habitatge digne en manifestacions, mentre alcaldes homòfobs poden denigrar col·lectius sencers en televisions i, en canvi, permetre a l'autobús transfòbic d'Hazte Oír aparcar davant d'una escola. 

A més, ha criticat que la llei també permet perseguir tuitaires i rapers per injuriar la corona, però no que els redactors de la sentència de Puig Antich hagin de comparèixer davant de la Justícia. També ha posat el crit al cel perquè assegura que la llei permet perseguir "urnes i estelades".