La Direcció General de Policia espanyola ha expulsat de l'operatiu a Catalunya per l'1-O un agent que va gravar un vídeo criticant les habitacions dels vaixells on es troben allotjats. El vídeo va difondre's ràpidament a través de WhatsApp i Twitter i el cos ha decidit prendre mesures.

Segons avança El Mundo, s'hauria obert un expedient disciplinari a l'agent, a més de fer-lo fora de l'operatiu previst per a aquest cap de setmana i els dies posteriors. Fonts internes de la policia critiquen aquestes mesures només per unes queixes. Altres fonts asseguren que "es veia a venir" que passaria alguna cosa així.

Al vídeo, de poc més d'un minut, l'agent mostrava l'habitació d'un dels vaixells i en criticava les condicions. L'agent es queixava que no té finestra, que han de dormir-hi quatre persones en lliteres desplegables i que el lavabo i l'armari són petits, entre altres coses. L'habitació que va gravar seria la d'un vaixell de la flota de GNV, és a dir, el Rhapsody (Barcelona) o l'Azurra (Tarragona).