El secretari general del Partit Popular Europeu (PPE), Antonio López Istúriz, ha etzibat avui que Catalunya fa el ridícul a nivell internacional amb les seves pretensions sobiranistes. Ho ha dit en la seva intervenció en un esmorzar informatiu del PPE, López Istúriz ha assegurat que ha rebut com a eurodiputat "una invitació amb despeses pagades a Barcelona" perquè “l’instrueixin" sobre el "procés" català.

“D’on surten els diners per finançar aquests viatges?” ha dit, i seguidament ha tornat a deixar anar: “fins a quin punt es finançarà aquest ridícul internacional?”. El secretari general del PPE ha insistit a augurar el fracàs dels independentistes catalans i ha recalcat que molts governs europeus "s'escuden" en aquest assumpte per "evitar que aquest debat arribi als seus països".

Antonio López Istúriz ha admès que alguns governs europeus veien l'assumpte de l’independentisme “amb certa simpatia” fa uns anys, però que aquest ja no és el cas. "Ningú vol saber res d'això" a la UE, s’ha aventurat a dir el secretari, qui ha qualificat també de "ridículs" els viatges que dirigents independentistes fan a Brussel·les, quan parlen de "grans reunions" que no són més que trobades.

López Istúriz és secretari general del PPE des de l’any 2002. Va aconseguir el càrrec en substitució d’Alejandro Agag que està casat amb Ana Aznar Botella, la filla de l’expresident del govern espanyol, José María Aznar. Aznar va ser l’encarregat de procurar una bona carrera política a López Istúriz, el va convertir en el seu secretari personal, i més tard el va enviar cap a Brussel·les.